Ministerul Economiei vrea privatizarea prin Bursa a companiilor de stat

Data publicarii: 23-01-2009 | Bursa

Ministerul Economiei are in vedere ca pe viitor sa privatizeze si alte companii de stat prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, secretarul de stat din ministerul de resort, Tudor Serban, cu ocazia aniversarii unui an de intrarea Transgaz la cota Bursei.

"Transgaz si Transelectrica asigura coloana vertebala a economiei, iar Ministerul Economiei va avea in vedere si pe viitor acest mod de privatizare pentru alte companii, pentru ca perioada vanzarii catre un investitor strategic a trecut, iar cand am vandut catre un astfel de investitor, acest mod de privatizare nu a fost foarte reusit", a mai spus Tudor Serban

"Nu vom mai vinde companii de stat catre investitori strategici. Dorim sa avem cat mai multe companii listate pe Bursa", a adaugat secretarul de stat.

Transelectrica a fost listata pe Bursa de Valori Bucruesti in august 2006, in vreme ce Transgaz a intrat la cota Bursei in ianuarie 2008, dupa o oferta publica initiala suprasubscrisa de 28 de ori.

Valoarea de piata a Transgaz este de 1,18 miliarde lei (275,87 milioane euro), conform ultimei cotatii de 101 lei, stabilita in sedinta bursiera de joi, iar titlurile se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul TGN.

Titlurile Transelectrica sunt listate tot la categoria I a Bursei. Valoare de piata a companiei se ridica la 806,33 milioane lei (187,08 milioane euro), conform ultimei cotatii de 11 lei, stabilita in cadrul sedintei de joi a Bursei.
 
NewsIn