Casa de 13 milioane de dolari, vanduta cu 10 dolari

Data publicarii: 27-01-2009 | International

Pretul caselor a scazut peste tot in lume, insa una dintre tranzactii intrece orice asteptatri: o vila din Jupiter Island, Florida, situata chiar pe plaja, cumparata cu 13 milioane de dolari in urma cu cativa ani, a fost vanduta cu doar 10 dolari, scrie International Herald Tribune.

Vanzatorul, potrivit biroului fiscal din Florida, este Richard Fuld, fostul director executiv al Lehman Brothers, iar cumparatorul este chiar sotia acestuia, Kathleen. Motivul neobisnuitei tranzactii este inca neclar, momentan putand fi asociat doar cu investigatiile legate de falimentul Lehman.

Fuld este acuzat ca a indus in eroare investitorii, ascunzand gradul crescut de risc al tranzactiilor efectuate de Lehman si este considerat responsabil pentru falimentul institutiei, una dintre cele mai vechi pe piata din SUA.

Eric Ruff, un avocat din Florida, crede ca transferul proprietatii contra unei sume simbolice se explica prin frica lui Fuld de a nu fi dat in judecata de investitori sau prin teama de un posibil faliment. "Aceasta este cel mai vechi truc. Este folosit cand simti ca in curand iti vor bate la usa creditorii, hotarati sa-si recupereze banii", spune Ruff.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: