''Ce responsabilitati am?'' - marea curiozitate a candidatilor pentru un job

Data publicarii: 27-01-2009 | HR/Cariere

Optimismul, dinamismul si hotararea sunt factorii cheie care diferentiaza un candidat de succes de restul, potrivit studiului "Assessing the Candidate Experience" efectutat prin participarea mai multor organizatii britanice.

Acelasi studiu a scos in evidenta ca cel mai folosit mijloc pe care il folosesc candidatii pentru gasirea unui loc de munca este interentul, 71% verificand cu regularitate noile oferte aparute pe site-urile specializate. Anunturile publicate in ziarele tiparite sunt citite de 55%, in timp de doar 4% dintre cei aflati in cautarea unui serviciu au declarat ca arunca o privire si pe retelele sociale online.

Referitor la informatiile pe care un candidat vrea sa le afle de la angajator inainte de a aplica pentru o oferta, 85% au declarat ca vor sa stie in mod clar rolul si responsabilitatile pe care le vor avea in firma, 76% ce salariu vor avea, 66% locatia firmei.

20% dintre respondentii chestionati au declarat ca ar vrea sa afle mai multe despre firma direct din anuntul de angajare publicat pe print sau internet.

Dintre cei care au primit jobul, aproape doua treimi (63%) l-au refuzat. 51% dintre acestia au spus ca termenii si conditiile  s-au dovedit neatractive, iar alti 20% au pus refuzul pe seama rolului din cadrul companiei, care nu se suprapunea pe descrierea din anunt a job-ului.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: