Se inmultesc datornicii la banci

Data publicarii: 28-01-2009 | Finante-Banci

Bancile executa silit cu 30% mai multe apartamente decat anul trecut, pentru ca multe persoane nu-si mai pot plati ratele la creditul ipotecar. Tot mai des, la sediile bancilor, ale executorilor judecatoresti sau la mica publicitate apar anunturi de tipul "banca X vinde prin licitatie publica in data de... imobilul compus din... si amplasat in zona...". Numarul executarilor silite cerute de banci dupa ce oamenii nu si-au mai putut plati ratele pentru creditele ipotecare a crescut cu pana la 30% de la inceputul anului fata de perioada precedenta, relateaza revista "Capital" din aceasta saptamana.

Locuintele scoase astfel la vanzare ajung sa fie cumparate la un pretcu circa 35%-50% mai mic decat cel din piata. Insa, din cauza ca sunt locuite, "sunt destul de putini cei care se incumeta sa cumpere astfel de imobile", afirma Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

In aceasta situatie, multe banci incearca sa cada la intelegere cu clientul datornic, facandu-i concesii cum ar fi prelungirea perioadei de rambursare sau acordarea unei perioade de gratie.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: