Romanii ar putea retrage bani de pe card direct din magazine

Data publicarii: 28-01-2009 | Finante-Banci

Romanii ar putea retrage numerar, in limita a 150 de lei, direct de la comerciantii cu vanzari mari, de la care cumpara cu plata prin card, printr-un serviciu pe care Visa vrea sa il lanseze in termen scurt.

"Cash Back reprezinta un serviciu de eliberare de numerar la comercianti, in limita sumei de 150 de lei, dar numai dupa ce se realizeaza o tranzactie de vanzare-cumparare prin POS. Serviciul are rolul de a stimula tranzactiile cu carduri la comercianti", a explicat, ieri, Catalin Cretu, directorul general pentru Romania la Visa Europe.

El a mentionat ca valoarea tranzactiilor efectuate la comercianti a crescut dupa implementarea serviciului Cash Back pe pietele mature, unde functioneaza deja.

Numai la comerciantii "cu greutate"

Serviciul nu va fi disponibil in mod generalizat la toti comerciantii, ci doar la cei cu trafic mare, precum supermarketurile si retelele de benzinarii.

Oficialul Visa a mentionat ca nu va fi perceput comision la retragerea de numerar, dar vor avea ca avantaj scoaterea numerarului din casa si o majorare a vanzarilor.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: