Santander a afisat o scadere cu 2% a castigurilor din 2008

Data publicarii: 28-01-2009 | International

Banco Santander SA, cea mai mare banca din Spania, a anuntat miercuri o scadere cu 2%, la 8,88 miliarde euro (11,8 miliarde dolari) a castigurilor din 2008, dupa costuri de 350 milioane euro legate de presupusa frauda Madoff, relateaza Bloomberg.

Presedintele Santander, Emilio Botin, estimase in iunie castiguri de cel putin 10 miliarde euro. Anul trecut, banca avusese castiguri de 9,06 miliarde euro.

Santander a anuntat ca va oferi 1,38 miliarde euro (1,82 miliarde dolari) clientilor care au pierdut bani investind cu Bernard Madoff, o intelegere care ar presa bancile din toata lumea sa ramburseze banii clientilor implicati in asa-numita "schema Ponzi".

Investitorul american Bernard Madoff este acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: