Putin da lectii de capitalism la Davos

Data publicarii: 29-01-2009 | International

Prim-ministrul Rusiei, Vladimir Putin, a atras atentia in deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos asupra riscurilor interventionismului excesiv al statului in economie, asistenta sa fiind formata din lideri ai unor tari cu sisteme capitaliste solide, consolidate pe parcursul catorva zeci de ani.

"Un rol crescut al statului in perioade de criza este un raspuns natural, insa exista tentatia maximizarii interventiei statului in economie in loc sa fie imbunatatite mecanismele sale", a spus Putin, adaugand ca prelungirea turbulentelor ar putea aduce si o criza energetica.

"Scaderea pretului petrolului descurajeaza investitiile in acest sector si scade producatia. Singurul mod prin care putem asigura securitatea energetica globala este prin crearea mai multor poli energetici", e de parere Putin.

Afirmatiile sale par ironice daca avem in vedere ca Rusia, condusa timp de 8 ani chiar de actualul prim-ministru, a fost de nenumarate ori criticata pentru politicile sale invazive in piata si prin tendinta de obtinere a controlului in marile companii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: