BVB a inregistrat miercuri cel mai scazut nivel din ultimii 5 ani

Data publicarii: 29-01-2009 | Bursa

Majoritatea actiunilor de la BVB s-au tranzactionat miercuri la preturi mai mici decat cele de referinta. Astfel, indicele general al pietei a scazut cu 2,75% pentru a doua sedinta consecutiv si a atins cel mai redus nivel din ultimii 5 ani.

La finalul sedintei de tranzactionare de la BVB, bursele europene erau in urcare cu maximum 3,9%, iar pietele emergente din Europa Centrala si de Est aveau o evolutie mixta, cu scaderi de cel mult 0,4% si cresteri de pana la 2,8%.

O valoare mai mica a indicelui general al BVB decat cea de miercuri nu a mai fost atinsa din 30 ianuarie 2004.

Operatiunile cu cele mai lichide zece titluri au fost efectuate la preturi in medie cu 2,42% mai mici decat marti. Titlurile celor 5 SIF-uri au pierdut 3,71% din valorile de referinta.

Indicele extins al Bursei, care analizeaza evolutia celor mai lichide 25 de actiuni, a incheiat sedinta de miercuri in scadere cu 2,9%.

Actiunile companiilor din sectorul energetic au fost transferate la preturi mai reduse si au dus indicele BET-NG cu 1,36% sub nivelul inregistrat marti.

Piata a avut o lichiditate de 15,1 milioane lei, in crestere de peste doua ori fata de lichiditatea sedintei precedente. Rulajul pietei a fost sustinut in proportie de 20% de transferuri cu obligatiuni ale BIRD, care au insumat 3 milioane de lei.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: