Directorul unei firme de brokeraj, cercetat pentru delapidare

Data publicarii: 29-01-2009 | Bursa

Directorul sucursale din Deva a Broker Cluj, Adriana Constantin, este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara pentru ca a inselat mai multe persoane cu diverse sume, valoarea prejudiciului stabilit pana in prezent fiind de aproximativ 870.000 de lei, relateaza NewsIn.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2005 - decembrie 2008, directorul sucursalei, Adriana Constantin (41 de ani), ar fi incasat de la mai multe persoane fizice si juridice sume de bani care urmau sa fie folosite pentru efectuarea unor tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Marfuri Sibiu. Ea ar fi eliberat, insa, clientilor documente fictive pentru sumele incasate, insusindu-si o parte din banii destinati tranzactiilor bursiere. O alta parte din sumele primite de la clienti ar fi fost folosita pentru efectuarea de tranzactii bursiere in nume propriu.

Astfel, intre 2005 si 2008, Adriana Constantin ar fi indus in eroare mai multe persoane care si-au depus banii pentru tranzactionarea de actiuni. Clientilor brokerului le-ar fi fost eliberate portofolii care contineau date fictive, prin care le era atestata calitatea de actionar la societatile comerciale listate pe bursa.

"Din cercetari efectuate pana in prezent, procurorii si ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit ca femeia a produs un prejudiciu de 869.030,51 de lei. Cercetarile sunt doar la inceput si ne asteptam ca in zilele urmatoare sa vina foarte multi hunedoreni sa reclame inselaciunea", a declarat subinspectorul Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Directorul societatii de brokeraj este cercetat pentru delapidare, inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sustine ca Broker Cluj nu a instiintat-o despre deficientele din activitatea sucursalei Deva, ele fiind descoperite in urma unei anchete desfasurate de Comisie, a anuntat miercuri arbitrul pietei de capital.

In urma anchetei, arbitrul pietei de capital a suspendat pentru 45 de zile autorizatia de functionare a sediului secundar din Deva si a dat o amenda de 10.000 lei directorului sucursalei, Adriana Constantin, careia i-a si interzis pentru o perioada de cinci ani sa mai desfasoare activitati care au legatura cu piata de capital.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: