Lufthansa se orienteaza spre achizitii in timpul crizei economice

Data publicarii: 29-01-2009 | International

Compania aeriana germana Lufthansa planuieste in continuare sa investeasca in achizitii, pentru a ocupa una dintre primele pozitii in cadrul sectorului, dupa incheierea crizei economice mondiale, a anuntat presedintele consiliului de supraveghere, Juergen Weber, informeaza Reuters.

"Ne concentram deocamdata pe Europa", a declarat Weber intr-un interviu acordat publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lufthansa este in prezent intr-o perioada de pauza dupa o serie de achizitii realizate anul trecut, perioada in care a prezentat planurile de a cumpara Brussels Airlines si Austrian Airlines, reducand numarul companiilor aeriene independente din Europa.

Compania scandinava SAS este o posibila tinta, in timp ce compania spaniola Iberia ar putea deveni disponibila pe termen lung, in cazul in care discutiile de fuziune cu British Airways esueaza.

"In cazul in care conditiile sunt pozitive, SAS va deveni un punct de interes pentru noi", a declarat Weber.

Lufthansa a transportat in 2008 circa 57 milioane pasageri, fiind cea mai mare companie aeriana europeana ca volum de pasageri.

In anul fiscal incheiat in martie 2008, Air France a transportat 51,7 milioane pasageri si British Airways, cea de-a treia companie aeriana din Europa, a avut 33,1 milioane pasageri.

Cererea de zboruri a scazut, in contextul in care companiile si-au redus cheltuielile legate de calatoriile de afaceri. Weber a spus ca actuala criza a inceput sa afecteze cetatenii, care isi anuleaza planurile de vacanta pentru acest an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: