Romania nu a cerut sprijin financiar de la UE

Data publicarii: 29-01-2009 | Economie

Vizita delegatiei de experti ai Comisiei Europene in Romania a avut ca scop monitorizarea situatiei macroeconomice si a finantelor publice in contextul finalizarii bugetului pe anul 2009 de catre noul Guvern, a precizat Reprezentanta CE in Romania.

Ca urmare a unei stiri Reuters care anunta ca, in contextul vizitei unei delegatii de experti ai CE la Bucuresti, Romania ar fi demarat discutiile cu UE pentru un imprumut financiar de 6-7 miliarde de euro, Reprezentanta CE la Bucuresti a precizat ca scopul misiunii de experti nu era acesta.

"Aceasta vizita a avut ca scop monitorizarea situatiei macroeconomice si a finantelor publice in contextul finalizarii bugetului pe anul 2009 de catre noul Guvern", se arata in precizarile transmise NewsIn de Biroul de Presa al Reprezentantei CE.

"Nu exista nicio cerere de sprijin financiar la momentul de fata, din partea autoritatilor romane", se subliniaza in comunicat.

Intr-o stire transmisa joi, Reuters anunta ca Romania a demarat discutiile cu Comisia Europeana pentru un posibil imprumut care sa previna o criza financiara provocata de politica bugetara relaxata si de incetinirea semnificativa a cresterii economice. O delegatie UE a ajuns in aceasta saptamana la Bucuresti, in paralel cu o misiune a Fondului Monetar International, fiind foarte posibile, potrivit Reuters, discutii despre un ajutor financiar de la Uniune, dupa ce presedintele Traian Basescu anuntase in aceasta saptamana ca Romania ar avea nevoie de un imprumut de 6-7 miliarde de euro. Potrivit unor diplomati citati de Reuters, Bruxelles-ul ar putea insista ca orice imprumut UE sa fie parte a unui plan comun cu FMI, din cauza unor preocupari legate de capacitatea Romaniei de a-si pune la punct politica bugetara si cea fiscala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: