BMW isi aduna toate inovatiile tehnologice in noul Z10 ED

Data publicarii: 29-01-2009 | Auto

Producatorul german de automobile, BMW, intentioneaza sa intre pe piata masinilor sport ecologice prin noul model BMW Z10 ED, un automobil de doua locuri produs de divizia Technik, care are la activ toate modelele sport ale BMW.

Sufixul "ED" reprezinta initialele de la Efficient Dynamics, tehnologia folosita de germani pentru reducerea consumului si a emisiilor de carbon. Noul Z10, aflat momentan doar in stadiul de concept si pentru care inca nu a fost inaintata o data oficiala de lansare pe piata, va fi produs intr-un numar limitat, pretul sarind de 100.000 euro.

Reprezentantii BMW spun ca noul Z10 "incearca sa introduca cea mai noua tehnologie intr-un singur model, care sa impresioneze prin performanta, dar care sa nu afecteze mediul asemenea supermasinilor din ziua de azi."

Caroseria din fibra de carbon si aluminiu duce greutatea totala a masinii la doar 1.400kg. Inginerii vor folosi pentru constructia motorului o metoda patentata deja, care consta in unirea mai multor componente, astfel incat in uzina sa fie construita ca o singura componenta, fapt ce va creste rezistenta propulsorului.

Pentru obtinerea unui consum cat mai mic se vor folosi tehnologia termica si injectia directa cu turbina alaturi de un sistem baterii incarcate prin regenerarea energiei la franare. Astfel, motorul de 3.0 litri va fi capabil sa dezvolte 400 CP, cu un consum comparabil cu al unei masini de serie.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: