Firmele isi urmaresc angajatii pentru a le creste productivitatea
Data publicarii: Astazi, 30-01-2009 | HR/CariereCompaniile monitorizeaza mai atent activitatea angajatilor la serviciu, in special in ceea ce priveste traficul pe internet, avand in vedere ca perioada de criza economica aduce presiuni suplimentare legate de productivitate.
"In ultimele patru-cinci luni, solicitarile companiilor pentru solutii de filtrare a continutului web au crescut cu aproximativ 20%, ceea ce indica o preocupare vizibila a mediului de afaceri pentru cresterea productivitatii angajatilor in perioada de criza", spune Ovidiu Constantin, general manager pentru furnizorul de solutii de securitate web RnD Software, care comercializeaza o solutie de filtrare a continutului web.
Acest gen de solutii informatice permite angajatilor doar accesul la site-uri care au legatura cu activitatea lor profesionala. "Daca productivitatea fiecarui angajat creste cu doar o ora pe saptamana - desi, dupa calculele specialistilor, probabil ca este vorba despre o ora pe zi - intr-un an inseamna 52 de ore, adica productivitatea echivalenta unei treimi din salariul lunar al angajatului", explica reprezentantul RnD Software.
In plus, solutiile de filtrare a continutului web ofera rapoarte personalizate pentru fiecare utilizator individual. Astfel, angajatorul este la curent cu timpul petrecut de fiecare angajat pe internet sau website-urile vizitate de catre acesta, iar rapoartele pot fi utilizate si in procesul de evaluare a angajatilor.
"Pe baza rapoartelor de monitorizare pe care le genereaza aceste solutii, managerii pot decide cum sa distribuie eficient personalul in fiecare departament sau cum sa defineasca mai bine procesul de restructurare a companiei. De asemenea, pentru fiecare angajat sunt generate rapoarte detaliate de performanta, oferind astfel departamentului de HR instrumente necesare in procesul de evaluare personala", spune Ovidiu Constantin.
Costul implementarii unei astfel de solutii variaza, reducandu-se pentru perioade mai lungi de contractare. Potrivit reprezentantului RnD Software, sistemul hardware necesar se achizitioneaza o singura data si costa aproximativ 700 de euro, iar licenta software reprezinta o investitie de circa 1.500 de euro pentru un an.
Companiile urmaresc activitatea angajatilor si prin alte metode, printre cele mai des utilizate fiind monitorizarea convorbirilor telefonice, supravegherea video sau urmarirea traficului prin GPS.
Potrivit unui studiu realizat anul trecut de site-ul de recrutare HR Romania, 47% dintre angajatii participanti la studiu au recunoscut ca le este urmarita activitatea. Majoritatea acestora (62%) au declarat ca li s-a comunicat oficial de catre companie ca activitatea lor este monitorizata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri