Gadget-urile din James Bond devin rand pe rand realitate

Data publicarii: 02-02-2009 | IT&C

Prapastia dintre imaginatie si realitate incepe sa fie tot mai mica, urmare a evolutiei rapide a tehnologiilor si descoperirilor facute de oamenii de stiinta. Astfel, multe din dispozitivele prezente in filmele sau cartile SF in urma cu cativa zeci de ani sunt astazi lucruri comune, accesibile oricui.

Cativa inventatori par a avea o slabiciune pentru obiectele folosite de celebrul James Bond. Ei incearca sa demonstreze ca toate gadgeturile uimitoare imaginate de producatorii filmului pot fi transpuse in realitate.

Un prim exemplu este SAS, stiloul cu camera video. Acesta dispune de o memorie de 2GB, suficienta pentru o inregistrare audio-video de 15 ore. Prin intermediul unui port USB continutul poate fi descarcat intr-un computer, softul permitand operarea atat de pe PC cat si de pe Mac. Stiloul are un pret de 110 dolari.

Al doilea exemplu este bricheta Levi 501s cu camera video si microfon. Poate fi folosita cu un card de memorie cu o capacitate de pana la 8 GB, suficient pentru doua ore de inregistrare la calitate foarte buna. Bateriile Li-Ion rezista 6 ore iar conectarea cu calculatorul se face prin port USB. Pretul total este de 150 dolari.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: