Zapatero: Spania trece prin cel mai grav moment al crizei economice

Data publicarii: 04-02-2009 | International

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero a recunoscut marti ca Spania se confrunta cu "cel mai grav moment" al crizei economice, dupa anuntarea unui nivel-record de someri, de peste 3,3 milioane, relateaza AFP.

"Suntem in cel mai grav moment al crizei", a recunoscut premierul, reiterand apelul adresat bancilor tarii pentru a redeschide "robinetul" creditelor si a participa la efortul de relansare economica.

El a asigurat ca planul de relansare propus de guvern, cu 11 miliarde de euro investitii pentru realizarea de lucrari publice, va incepe sa genereze locuri de munca "incepand din martie sau aprilie".

Planul prevede demararea a 32.000 de proiecte ce se vor traduce prin angajarea a 300.000 de persoane, cu prioritate data persoanelor aflate deja in somaj, a explicat Zapatero.

Ministerul Muncii a anuntat marti o noua crestere a numarului de someri cu 198.838 in ianuarie intr-o luna (+6,35%). Numarul somerilor a atins in Spania un total de 3,327 milioane, cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: