Miliardarul Warren Buffet injecteaza 2,6 miliarde dolari in Swiss Re

Data publicarii: 05-02-2009 | International

Warren Buffet va injecta 3 miliarde franci elvetieni (2,6 miliarde dolari) in cel de-al doilea reasigurator din lume, Swiss Re, care a raportat joi pierderi masive in 2008, actiune ce i-ar putea acorda miliardarului 30% din pachetul de actiuni al grupului, informeaza Times Online.

Berkshire Hathaway, compania de investitii a lui Buffet, detine deja 3% din Swiss Re si va aplica reasiguratorului o dobanda de 12% pe o perioada de trei ani, in schimbul lichiditatilor.

Swiss Re are nevoie de acordul actionarilor inainte ca tranzactia sa fie aprobata si a anuntat planuri de a cere investitorilor alte  2 miliarde franci elvetieni printr-o emisiune de drepturi.

Swiss Re a afisat pierderi dupa plata taxelor de aproximativ 1 miliard franci elvetieni si a recunoscut ca situatia financiara a fost afectata de criza creditelor.

Directorul executiv al Swiss Re, Jacques Aigrain, a declarat ca "este dezamagit de rezultatele neauditate, in cele 12 luni incheiate in decembrie".

Miercuri, Buffett a oferit grupului Harley-Davidson, unul dintre cei mai cunoscuti constructori de motociclete, un pachet de salvare de 300 milioane dolari, dupa ce a decis sa cumpere jumatate din noile obligatiuni emise de grup.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: