Bani din dragoste. Valentine's Day umfla profiturile comerciantilor

Data publicarii: 11-02-2009 | Afaceri

Intrata deja in traditia romaneasca, Valentine's Day, sau Ziua Indragostitilor, reprezinta, pentru comerciantii pragmatici, o buna ocazie de a-si mari profitul. Pe aceasta sarbatoare de import mizeaza mai ales magazinele online specializate in vanzarea de cadouri, precum si restaurantele, cluburile si agentiile de turism, motiv pentru care vin care mai de care cu oferte pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.

Magazinele online specializate in vanzarea de cadouri au musai o sectiune dedicata zilei indragostitilor, pentru a-i scuti pe cumparatorii care nu au timp sa umble prin magazine. Astfel, aici se pot gasi de la traditionalele inimioare din plus rosu pana la bijuteriile din argint cu pietre semipretioase. Important este sa aveti un card pe masura. Preturile inelelor variaza intre 50 si 100 lei, al bratarilor intre 60 si 200 lei, pandantivele in forma de inimioara costa de la 35 la 120 lei, iar cerceii intre 22 si 80 lei. Cei care vor sa-si impresioneze partenerul cu orice pret pot alege un cufar cu ciocolata - 380 lei, trandafiri in cufar - 230-620 lei sau pot opta pentru un buchet de 21 de trandafiri si o sticla de vin spumant, pentru care vor scoate din buzunar intre 400 si 700 lei. Ceva mai ieftin este insa un cos alcatuit din vinuri si ciocolata fina -175-249 lei, sau un cos cu cosmetice - 229 lei.

Pentru cei cu un buget mai mic exista si produse mai ieftine: inimioare de plus de diverse marimi, cu preturi incepand de la 20 lei, ursuleti de plus 50 lei, puzzle in forma de inima - 35 lei, perna personalizata cu poza si mesaj - 39 lei, brelocuri in forma de inima de la 2 lei la 35 lei, cani 15-20 lei, cani cuplu 42 lei sau tricouri personalizate cu fotografie si mesaj - 50 lei. Un cadou inedit si foarte la moda printre indragostiti il reprezinta mesajele de dragoste scrise pe un papirus, livrate intr-o sticla, direct partenerului, "distractie" care costa intre 90 si 125 lei. Cei care nu vor sa apeleze la magazinele online pot cumpara daruri de la Targul Indragostitilor,  care va fi deschis la Teatrul National de Opereta incepand de astazi pana duminica, 15 februarie. Va fi organizata si o tombola unde, prin tragere la sorti, se pot castiga 10 inele de logodna si un weekend pentru doua persoane la Albota, judetul Sibiu.

O noapte la hotel de lux, cu cina festiva, 900 de lei 

Restaurantele se pregatesc si ele cu decoruri speciale, muzica si atmosfera romantica, sampanie si preparate-surpriza. La restaurantul Madrigal de la Hotelul InterContinental, un meniu special costa 398 lei pentru doua persoane, iar pentru 500 lei in plus, indragostitii pot petrece noaptea intr-o camera de lux, cu micul dejun inclus. Si cluburile bucurestene pregatesc petreceri tematice. Astfel, Frame Club organizeaza Saturday Retro Oldies Night, iar Kristal Glam Club organizeaza Dj's Love Nights Valentine's Day. Biletele costa 10 lei si se pot procura la intrare. Pe de alta parte, ofertele agentiilor de turism cuprind cele mai frumoase orase europene, la preturi care variaza de la 200 la 1.000 euro. Tarifele calatoriilor in marile capitale includ bilet de avion dus-intors si doua nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun. Si statiunile autohtone sunt prezente in oferta agentiilor de turism. Astfel o minivacanta de Valentin's Day la Poiana Brasov costa intre 60 si 600 euro/persoana, iar la Predeal un weekend costa intre 46 si 164 euro.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: