Tranzactii imobiliare de 900 de milioane de euro in 2008

Data publicarii: 12-02-2009 | Imobiliare

Volumul tranzactiilor de investitii imobiliare este cu 40% mai mic decat cel inregistrat in 2007. O analiza realizata de compania Euroest arata ca din volumul total de 900 de milioane de euro nu mai putin de 91% reprezinta sume din tranzactii finalizate in prima jumatate a anului. Pe de alta parte, peste 50% din valoarea tranzactiilor anului 2008 s-a realizat din vanzarea de spatii comerciale, 18% pe segmentul de birouri, restul de 32% din valoare fiind reprezentata de unitati rezidentiale. Cea mai mare tranzactie inregistrata in 2008 a fost achizitionarea ansamblului mixt rezidential-office Upground de catre Deutsche Bank, pentru 340 de milioane de euro.

Investitorii nu au renuntat in 2008 la achizitiile pe care le-au facut, tranzactiile realizandu-se intre dezvoltator si cumparatori.

Pentru acest an se asteapta insa ca situatia sa se schimbe, mai ales ca in 2009 s-a realizat deja prima achizitie de acest gen: omul de afaceri Dinu Patriciu a cumparat fondul de investitii Fabian. "Euroest estimeaza ca genul de tranzactii investor to investor vor continua pe tot parcursul anului, mai ales avand in vedere problemele cu care se confrunta anumite fonduri de investitii extrem de active in perioada anterioara si care au acumulat un portofoliu impresionant", se arata in raportul realizat de Euroest.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: