Bloomberg: Bursele nu-si vor opri declinul in urmatoarele sase luni

Data publicarii: 13-02-2009 | Bursa

Investitorii bursieri din 10 piete majore cred ca bursele isi vor continua trendul descendent si in urmatoarele sase luni, pesimismul acestora fiind pus pe seama esecului autoritatlor de a lansa un plan coerent de stopare a recesiunii.

Cei mai multi respondenti ai Bloomberg Professional Global Confidence Survey prezic un declin accentual al inicilor regionali Standard & Poor's 500 (SUA), FTSE 100 (Marea Britanie), CAC 40 (Franta), DAX (Germania), IBEX 35 (Spania), Market Index (Suedia), S&P/MIB (Italia), Bolsa (Mexic) si Bovespa (Brazilia), in timp ce pesimismul investitorilor japonezi a ramas la acelasi nivel cu cel din 2007.

Indexul global MSCI World se afla la un nivel cu 50% mai mic decat cel inregistrat in octombrie 2007, punctul critic fiind atins in ianuarie 2009, dupa ce o serie de economii puternice au anuntat scaderi semnificative.

Cei mai putin pesimisti investitori sunt in Brazilia, sentimentul de incredere in randul acestora fiind de 46,7%. La polul opus se afla Spania, cu o cota de incredere de doar 29,6%. Scaderea cea mai mare de incredere a fost inregistrata in Mexic, cu 34 procente.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: