Alegerea celui mai bun credit pe timp de criza

Data publicarii: 13-02-2009 | Finante-Banci

Inrautatirea situatiei economice din tara ii impinge pe multi catre poarta bancilor pentru a solicita credite care sa-i ajute sa treaca peste datorii sau peste majorarea preturilor. Inainte de a va grabi sa luati un credit care va este oferit rapid si fara prea multe formalitati, asigurati-va ca stiti totul despre datoria pe care v-o asumati.

Un prim pas inainte de a solicita un credit este verficarea ofertelor. Mergeti la diferite banci si cereti informatii despre dobanda, modalitatea de plata, comisioane si cat puteti fi pasuit de banca daca nu reusiti sa achitati la timp ratele. Nu ezitati sa puneti cate intrebari doriti, pentru a fi sigur ca aveti toate informatiile.

Puteti apela la un broker de credite, un intermediar intre dumneavoastra si banca. Acesta este obligat, la fel ca si functionarii bancilor, sa va ofere toate informatiile pe care le solicitati, dar va fi mai dispus sa vorbeasca despre comisioane ascunse sau bnci care ar trebui evitate. Este important sa stiti ca brokerul nu ia bani de la dumneavostra, ci isi opreste un procent din comisionul bancii care va va acorda creditul.

Daca apelati la un credit de nevoi personale pentru cheltuielile curente, ideal ar fi sa bagati banii intr-un cont de economii si sa ii scoateti treptat, pe masura ce aveti nevoie de ei. Astfel, va puteti alege si cu o mica dobanda din ati putea achita macar o rata a creditului, daca nu mai mult.

Notati-va cu atentie care este data la care trebuie sa platiti ratele si incercati sa nu o depasiti. V-ati putea gasi in situatia in care veti mai avea nevoie de credite, asa ca incercati sa fiti cu plata ratelor la zi. 

Cu toate ca poate parea tentant, nu solicitati mai multi bani decat suma care va este absolut necesara. Nu pierdeti din vedere faptul ca va trebui sa dati inapoi banii pe care tocmai i-ati ridicat de la ghiseul bancii.

Evitati companiile care va promit sume mari de bani, fara acte, acordate imediat. Multe dintre acestea va vor cere sa returnati, pana la sfarsitul platii creditului, sume duble sau chiar triple fata de cea pe care v-au acordat-o.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: