Cat muncim ca sa vorbim la mobil

Data publicarii: 13-02-2009 | Lifestyle

Un roman cheltuieste in medie 320 de dolari pe an cu telefonia mobila. Pentru a achita aceste costuri, trebuie sa munceasca 56 de ore. Un roman cheltuieste in medie 320 de dolari pe an cu serviciile si produsele de telefonie mobila, au declarat pentru EVZ surse din piata. Aceste costuri includ preturile telefoanelor achizitionate, ale cartelelor preplatite si ale abonamentelor, precum si alte produse, servicii si accesorii telecom.

Raportat la salariul mediu pe 2008, calculele arata ca un conational trebuie sa munceasca circa 56 de ore pentru a achita pachetul telecom consumat pe parcursul anului. Programul de lucru folosit ca etalon este unul de 40 de ore pe saptamana. "Unii o sa spuna ca aceste costuri medii sunt relativ mici, avand in vedere ca sunt destui care cumpara pe perioada unui an telefoane care costa ele singure 500-600 de dolari. Trebuie insa tinut cont si de faptul ca sunt oameni care isi schimba telefonul foarte rar si trag de un euro credit pe cartela o luna intreaga", ne-a declarat sursa citata.

Suma platita de romani pentru a sta conectati prin intermediul telefoniei mobile este apropiata de cea platita de unguri - 352 de dolari, si de catre italieni - 356 de dolari. Cele mai mari costuri anuale cu telefonia mobila le au japonezii, respectiv circa 700 de dolari pe cap de utilizator. Pentru a plati aceste servicii si produse telecom, un cetatean nipon trebuie sa munceasca 42 de ore. Apropiata este suma platita de utilizatorii americani, carora telefonia mobila le scoate anual din buzunar 635 de dolari, echivalentul banilor primiti pentru 30 de ore de munca.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: