12% dintre manageri, dezinteresati la job

Data publicarii: 13-02-2009 | HR/Cariere

Aproximativ 12% dintre managerii romani nu fac nimic pentru a-si creste eficienta la locul de munca, in mod constient, potrivit unui studiu realizat de compania de training Accelera. Majoritatea managerilor (84%) acorda foarte putin timp unor activitati importante. De exemplu, pentru dezvoltarea colaboratorilor, managerii acorda doar 5% din timp, pentru motivare, acestia aloca sub 4%, in timp ce activitatile de delegare a sarcinilor reprezinta mai putin de 5% din timpul petrecut la job.

"Schimbarea modului de abordare a eficientei trebuie facuta, in primul rand, la nivel psihologic, la nivelul modului cum privim munca, prioritatile si rezultatele dorite. Majoritatea managerilor inteleg eficienta la un nivel pur personal si individual, luptandu-se sa obtina singuri rezultate cat pentru intreaga echipa", spune Bogdan Comanescu, director general in cadrul companiei Accelera. In opinia acestuia, dezvoltarea colaboratorilor este pe primul loc, ca importanta, printre activitatile manageriale, pentru ca, atunci cand salariatii nu au cunostintele profesionale necesare, delegarea functioneaza slab.

Potrivit lui Cosmin Joldes, partner channel manager pentru Romania si Serbia al firmei de training Achieveglobal, prioritizarea activitatilor este un aspect care se educa in timp, prin eforturi de vointa constante. Din pacate, pentru multi este mai simplu sa faci ceea ce iti place decat sa faci ceea ce se asteapta de la tine, in conformitate cu nevoile si prioritatile organizationale.  Cei mai multi dintre managerii de pe piata locala nu acorda importanta cuvenita unor activitati precum networkingul, gestionarea resurselor sau depistarea oportunitatilor. "Probabil ca toti managerii au urmat cursuri de management al timpului, toti stiu, teoretic, sa isi imparta sarcinile in cele patru faimoase patratele, urgent si important, insa nu toti pot respecta acest lucru. Pe undeva este firesc, oricat de organizat ai fi si oricat de bine ti-ai prioritiza sarcinile si timpul, mereu intervin alte cerinte, la fel de urgente si de importante", este de parere Florin Ochiana, country manager al firmei de recrutare Grafton.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: