Jaf la banca parlamentarilor europeni

Data publicarii: 13-02-2009 | Finante-Banci

O filiala ING din cladirea Parlamentului European de la Bruxelles a fost jefuita ieri dupa-amiaza, a anuntat un purtator de cuvant al institutiei bancare. Deocamdata nu se stie exact suma pe care hotii au reusit sa o fure.

"Cineva a intrat si a aratat o arma", a declarat un purtator de cuvant al PE, Jaume Duch, citat de AFP. "Nu se stie inca daca era o arma adevarata sau falsa, dar a fost de ajuns pentru a speria personalul, care i-a dat banii din casa", a explicat Dutch.

Personalul bancii a reusit sa alerteze serviciul de securitate abia dupa ce hotul a plecat. Principalul aliat al autoritatilor in tentativa de a-l captura pe hot a devenit sistemul de supraveghere video.

Filtrul de securitate, ineficient

Intrebarea care statea aseara pe buzele tuturor este cum a reusit hotul sa introduca o arma in cladire, tinand cont ca oricine intra in institutie trece printr-un filtru de securitate, asemanator celui de la aeroport.

"Daca era o arma adevarata, va trebui sa ne punem niste intrebari", admite Duch.

Jaful de ieri vine la doar o zi dupa ce Comisia Europeana isi avertizase serviciile de securitate ca au crescut activitatile de spionaj ale diferitelor grupuri de presiune sau chiar ale jurnalistilor.

Oficialii Comisiei sustineau chiar ca spionii ar putea fi intruchipati de "blonde cu picioare lungi".

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: