Jaf armat la Banca Transilvania (Update 1)

Data publicarii: 14-02-2009 | Finante-Banci

Un jaf armat a avut loc la filiala Bancii Transilvania din cartierul clujean Manastur. Autori sunt patru barbati, tineri din spusele sefului IPJ Cluj, care au intrat, au amenintat oamenii si i-au culcat la pamant. Cei doi aveau arme si purtau cagule.
 
Cu un sfert de ora inainte de terminarea programului, doi indivizi mascati patrund in sediul unei bancii. Inarmati cu un pistol cu socuri, barbatii il ataca mai intai pe paznic. 

La ora atacului, in banca mai erau opt angajati si sase clienti. Hotii ii obliga pe toti sa se culce la pamant. Cei doi ajung la casiera si ii cer sa deschida seiful. Femeia refuza si apasa butonul de panica. In doar cateva secunde, hotii iau totii banii care se aflau la ghisee, ii pun intr-o geanta si dispar.

Mai multe echipaje de politie au sosit imediat la fata locului.  Niciun reprezentant al fimei de paza care asigura securitatea filialei nu s-a prezentat la locul faptei, chiar daca butonul de panica a fost actionat.

Dupa jaf atacatorii au fugit prin spatele bancii cu niste saci de bani in maini, potrivit martorilor. Un jandarm clujean a incercat sa prinda jefuitorii de la sucursala Bancii Transilvania din Cluj

Banca a anuntat  ca intreaga suma furata de sub 60.000 euro este asigurata si nu sunt riscuri de pierderi nici pentru clienti, nici pentru banca. Sapte angajati ai bancii au fost dusi la politie pentru a da declaratii.

Banca Transilvania ofera o recompensa de 25.000 de lei

Banca Transilvania va oferi o recompensa de 25.000 de lei pentru orice informatie valida - oferita Politiei - si care sa duca la prinderea faptasilor care au legatura cu furtul de la Agentia BT Manastur din Cluj-Napoca, se arata intr-un comunicat remis BankNews.ro.

Sute de jandarmi si politisti sunt mobilizati pentru prinderea spargatorilor. La toate iesirile din oras sunt instalate filtre.

Conducerea bancii spune ca sediul este dotat cu mai multe camere de supraveghere. Pe baza imaginilor, anchetatorii spera sa obtina informatii despre spargatori.

In urma cu un an, o alta banca din Cluj a fost jefuita, dar nu a fost vorba de un jaf armat. 

Pe 27 ianuarie, la Brasov, a avut loc un jaf armat la o casa de schimb din centrul orasului.  Doua persoane au decedat in urma incidentului.

Jaf la Banca Transilvania
Sursa: Realitatea TV

Mai citeste si:

Realitatea.net