O casierita a bancii, posibil complice in jaful de la Cluj

Data publicarii: 17-02-2009 | Finante-Banci

Ancheta care priveste jaful de la Banca Transilvania din Cluj-Napoca bate pasul pe loc. Politistii care se ocupa de caz au demarat cercetarile cu privire la complicitatea uneia dintre casierite cu unul dintre atacatori. "Acum se lucreaza la stabilirea cercului de apropiati ai acestei casierite, care, din cate se pare, are si ceva probleme cu banii. Speram sa putem afla cine anume sunt atacatorii", a spus unul dintre ofiterii care coordoneaza ancheta.

Versiunea unui posibil complice din interior a fost vehiculata duminica si de ministrul de interne, Dan Nica. "Este inadmisibil ca o banca sa nu aiba un sistem de usi care sa permita accesul, plus ca banii erau pusi la vedere, parca era o taraba", a spus Nica.

Varianta unei intelegeri este intarita si de faptul ca hotii au stiut foarte bine locul si de aceea au putut actiona foarte repede. Dupa ce l-au imobilizat pe paznic, unul dintre hoti a spart cu o lovitura de picior usa din rumeguspresat de la intrarea in zona unde se aflau casieritele si ghiseele bancii. Urma loviturii putea fi vazuta si ieri pe aceasta usa care conduce spre casierie.

Integral in Evenimentul Zilei