Parlamentul a adoptat 26 din cele 27 de articole ale legii bugetului

Data publicarii: 18-02-2009 | Finante-Banci

Parlamentul a adoptat marti seara 26 de articole ale legii bugetului de stat pe 2009 din cele 27, dezbaterile concentrandu-se mai mult pe chestiuni procedurale legate de cvorum, decat asupra amendamentelor propriu-zise, ultimul articol urmand a fi discutat cel mai probabil tot in aceasta seara.

Intr-o sedinta in care  parlamentarii s-au contrazis pe subiectul intrunirii cvorumului, nu s-a inregistrat nicio modificare asupra proiectului de buget, in ciuda insistentei PNL si UDMR ca amendamentele lor sa intruneasca sprijinul necesar adoptarii.

Mai mult, parlamentarii PNL si UDMR au sustinut in permanenta ca in sala nu este cvorum, iar liberalul Horea Uioreanu a cerut de cateva ori, fara succes insa, apel nominal. Asadar, partidele opozitiei au sustinut ca este nevoie de intrunirea cvorumului legal in tot timpul sedintei, inclusiv la dezbateri, in timp ce reprezentantii PSD si PDL au replicat ca e nevoie de cvorum doar in momentul votului final, pe tot proiectul de buget, nu si la votul pe articole. "Acest Regulament e Regulament, sau e doar mahmureala de peste zi? (...) Sa ne spuneti si noua daca stabiliti un mod de lucru pentru dezbaterea acestor amendamente, sau conduceti dvs. sedinta ca la piata?", l-a apostrofat liberalul Andrei Gerea pe presedintele de sedinta, Alexandru Peres. Bogdan Olteanu i-a criticat si el pe reprezentantii puterii, reprosandu-le inclusiv ca terorizeaza parlamentarii prin sonerie. "Daca nu e necesar cvorumul, atunci de ce ne terorizati atat cu soneria?", a spus liberalul. In replica, cei de la PSD si PDL le-au spus celor din opozitie sa nu mai boicoteze lucrarile si au continuat sa adopte nestingheriti articole ale bugetului.

La ora transmiterii acestei stiri, parlamentarii discuta anexele bugetului si amendamentele incluse aici. Dupa anexe, va fi discutat si ultimul articol al legii bugetului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: