In criza sunt cautati managerii cu experienta variata

Data publicarii: 18-02-2009 | HR/Cariere

Managerii care au acumulat o experienta cat mai variata, care au condus businessuri din mai multe industrii sau mai multe tari sunt cei mai cautati in perioada de criza, este de parere George Butunoiu, unul dintre cei mai experimentati headhunteri de pe piata locala. "Sunt foarte buni in criza managerii care au trecut prin businessuri diferite, in industrii diferite, in tari diferite.

Criza inseamna, in fond, sa te intalnesti cu situatii neasteptate", a declarat pentru Business Standard George Butunoiu, unul dintre cei mai experimentati headhunteri de pe piata locala. De asemenea, liderii de business care au trecut prin situatii similare, fiind implicati in procese de restructurare, sunt vanati de firmele cu probleme. "Nu conteaza sa stii teoria managementului de criza, ci sa fii trecut prin situatii similare. Pe piata romaneasca sunt foarte buni, in aceste momente, directorii executivi care au trecut prin privatizari si prin marile restructurari", explica Butunoiu.

In opinia acestuia, trei caracteristici conteaza in mod esential in managementul de criza - managerul trebuie sa fie capabil sa coreleze rapid volume mari de informatii, sa inspire autoritate, deoarece oamenii trebuie sa simta incredere in perioade grele, si sa fie o personalitate puternica, pentru a nu fi contestat de angajatii care trec prin restructurare. "In aceasta perioada sunt unii care se vand sub brandul «manager de criza». Un manager bun este bun atat in situatii de criza, cat si in situatii de crestere a pietei", spune Butunoiu.

Salariile la angajare au scazut la toate nivelurile fata de toamna anului trecut, arata specialistul in executive search. La nivel de top management, acestea au scazut cu pana la 30%, in timp ce salariile la nivel de middle management au inregistrat scaderi de pana la 20%. Astfel, multe companii profita de situatia actuala pentru a inlocui angajatii pe care ii considera necorespunzatori cu altii mai buni, care vin pe acelasi salariu, sau cu alti angajati comparabili din punct de vedere al competentei tehnice care accepta sa vina pentru salarii mai mici.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: