Un milion de lei noi, furati dintr-o banca cu telefonul

Data publicarii: 18-02-2009 | Finante-Banci

Fara cagule si pistoale, doar cu ajutorul unui calculator si al unui telefon, patru tineri au reusit sa devalizeze o sucursala bancara din Targu Secuiesc, de la care au sustras peste 950.000 de lei noi. Trei dintre ei sunt din Covasna - G.L., 25 ani, B.L., 24 ani, din Tg. Secuiesc si S.A., 28 ani, din Sf. Gheorghe - iar al patrulea, R.M., 21 ani, este din Bucuresti.

Lovitura au dat-o in august 2008, cand G.L., expert in calculatoare, a izbutit sa sparga codul de acces in sistemul informatic al bancii si sa patrunda apoi in cel de plati online al uneia dintre firmele cliente. Odata intrat in posesia numarului de cont al firmei si a numelui si datelor personale ale administratorului, hackerul a sunat la banca si a dispus transferarea a 950.000 de lei noi intr-un cont de card al complicelui sau R.M., pe care acesta il deschisese anume in acest scop, cu trei saptamani inainte, la aceeasi banca. Apoi a intrat in scena S.A., care a sunat la biroul de relatii cu clientii al bancii si, dandu-se drept titularul contului, a obtinut in doi timpi si trei miscari eliminarea plafonului de 3.000 de lei pentru retragerile zilnice de cash de la bancomat.

Dupa care cei patru s-au apucat de golit contul, reusind ca in doar trei zile sa scoata aproape toti banii, la capatul unui "tur" pe la mai multe bancomate din Brasov, Ploiesti, Buzau, Focsani si Bucuresti. Sesizati de conducerea bancii, politistii BCCo si procurorii DIICOT Brasov au izbutit, dupa mai bine de o jumatate de an de investigatii, sa-i identifice si sa-i retina pe cei patru, acestia fiind arestati apoi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Covasna.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: