The Times: ghidul celor mai interesante bloguri in limba engleza

Data publicarii: 18-02-2009 | Media

Cotidianul britanic The Times a realizat un ghid al celor mai interesante 100 de bloguri din lume scrise in limba engleza, incluzand pagini web pe domenii precum politica interna, evenimente internationale, literatura, stil si "ganditori originali".

Majoritatea blogurilor selectate sunt din Marea Britanie si SUA.

La capitolul Evenimente internationale, printre cele 12 bloguri selectate se afla paginile de blog ale ambasadei britanice la Harare (capitala statului Zimbabwe), catalogat drept unicat in istoria diplomatiei britanice. Iar asta deoarece personalul ambasadei posteaza necenzurat opinii si reflectii personale, descriind, de pilda, "pericolele" de a utiliza toaletele publice din Zimbabwe in timpul unei vizite in aceasta tara.

In aceeasi categorie este inclus si blogul de tip "tabloid" care a reusit sa transmita, inaintea oricarei publicatii, povestea decesului celebrului actor Heath Ledger. Potrivit celor de la The Times, "nicio celebritate nu se poate ascunde de acest blog".

In privinta blogurilor literare, printre cele mai interesante exemple este cel care a avut initiativa de a publica toate insemnarile cotidiene ale scriitorului George Orwell din jurnalul sau personal, incepand cu 1938 si pana in 1942. Un alt blog care a atras atentia jurnalistilor britanici este cel dedicat design-ului copertilor de carti. Pe respectivul blog sunt prezentate numeroase exemple de volume al caror design le-a facut celebre sau care, din contra, au "daunat" continutului.

Categoria Stil include printre blogurile selectate si unul apartinand unui admirator al ciclismului urban, atent observator al trendurilor din domeniu la Copenhaga si Londra, dar si in alte capitale ale Europei. Postarile sale includ, firesc, unele dintre cele mai excentrice tinute pe bicicleta.

Categoria denumita, ironic, Cult, include bloguri care nu fac decat sa povesteasca viata autorilor si, prin urmare, sunt mai degraba plictisitoare pentru vizitatori. Despre un astfel de blog britanic, cei de la The Times spun ca este capabil "sa determine pierderea dorintei de a trai pe parcursul lecturii".

Potrivit The Times, numarul blogurilor din intreaga lume a ajuns la 200 de milioane. Dintre acestea, 73 de milioane sunt din China.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: