Interviu cu unul dintre suspectii jafului de la Banca Transilvania din Cluj

Data publicarii: 19-02-2009 | Finante-Banci

Printre cei banuiti ca au dat lovitura de la Banca Transilvania din Cluj Napoca se afla si autorii unui jaf petrecut in vara anului 2007. Atunci, doi tineri care purtau cagule si manusi au intrat intr-un fast-food si apoi intr-un magazin alimentar, amenintandu-le pe vanzatoare cu pistoale de jucarie. Unul dintre ei a dat o declaratie in exclusivitate pentru Realitatea TV.

Doi tineri de 21, respectiv 22 de ani, au ajuns in atentia politiei dupa ce, intr-o seara, au reusit sa fure aproape 4.000 de lei dintr-un fast-food si un magazin alimentar. Unul dintre tineri marturiseste ca aceea nu era prima lui lovitura.

Intrebat cati bani a adunat la acea vreme, suspectul a raspuns: "Putini, n-a fost pentru bani, ci pentru adrenalina, senzatie, sau prea mult counterstrike".

Pentru toate cele sapte furturi, tanarul a fost judecat in 2008 si condamnat la patru ani de inchisoare, cu suspendare. Pe perioada procesului a stat sase luni in arest preventiv.

Gabriel Nasui, presedintele Judecatoriei Cluj-Napoca, spune ca s-a aplicat aceasta pedeapsa, adica suspendarea cu supraveghere, pentru ca cei doi nu aveau antecedente penale si s-au retinut circumstante atenuante. "Si au recunoscut fapta in cursul procesului", a mai spus Nasui.

Suspectul spune ca, in urma jafului din 2007, se confrunta cu multe probleme: "Repercusiuni sunt si in ziua de azi, spre exemplu am fost angajat la Cora si cand s-a aflat de jaful de la Transilvania mi-a pus interdictie la locul de munca, a zis ca e pericol, nu sunt in siguranta acolo!", a spus autorul jafului din 2007.

"Politistii astia se uitau pe caseta de la Banca Transilvania si au vazut unul inalt de doi metri si au venit la mine de 1,75", mai spune suspectul, care considera neindreptatite suspiciunile politistilor.

Politistii clujeni spun ca, intre jaful de la fast-food, din 2007, si cel de la banca, de vinerea trecuta, exista multe asemanari prin modul de operare al hotilor. Dupa verificarea tuturor alibiurilor, cercul de suspecti in atacul de la banca a fost redus de la 100 la 45.

Realitatea TV