Playboy ar putea fi scos la vanzare, din cauza crizei economice

Data publicarii: 21-02-2009 | Media

Una dintre cele mai cunoscute reviste pentru barbati din intreaga lume nu a fost ocolita de probleme cauzate de criza economice. Sefii Playboy au anuntat ca sunt pregatiti sa vanda compania, dar au precizat ca nu vor vinde revista separat.

Reprezentantii Playboy au anuntat pierderi de peste 100 de milioane de euro in ultimul trimestru. Sefii companiei, care a devenit celebra datorita revistei pentru adulti si logo-ului cu iepurasul, sunt pregatiti sa iasa la vanzare.

"Rezultatele eforturilor noastre de pana acum ar trebui sa fie semnificative, dar confruntati cu actualele conditii economice este clar ca eforturile noastre de reorganizare trebuie sa continue", a declarat Jerome Kern, director interimar al companiei. 

Prima editie a Playboy, care a avut-o pe Marilyn Monroe pe coperta, a aparut in decembrie 1953. Fondatorul Hugh Hefner, care avea 27 de ani la acel moment, nu era sigur de succesul pe care il va avea proiectul sau si nici macar nu a dat un numar revistei. 

Dar succesul nu a intarziat sa apara. Ideea lui Hefner, enuntata inca din primul numar, a atras o multime de cumparatori: "Vrem sa fie foarte clar: nu suntem o revista pentru intreaga familie".

Totusi, aparitia mai multor reviste rivale pe piata a pus multa presiune asupra brandului celebru, iar aparitia Internetului a afectat vanzarile. Hefner a renuntat la postul de conducere al revistei cedand locul lui Christine, fiica lui. Pierderile din ultima vreme au facut-o pe Christine sa demisioneze in decembrie 2008.

Compania a redus personalul cu 14 la suta anul trecut.

dailymail.co.uk via Realitatea.net