Dacia va prezenta primul SUV la Salonul de la Geneva

Data publicarii: 23-02-2009 | Finante-Banci

Noul model seamana cu Sandero si ar putea avea un pret de pornire de 13.000 de euro. Primul model Sport Utility Vehicle (SUV) al Dacia va fi prezentat la salonul auto de la Geneva, alaturi de un concept compact, ale carui prime detalii de design au fost dezvaluite deja, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate Dacia. "SUV-ul Dacia a fost proiectat in Romania in proportie de peste 80% de Renault Technologie Roumanie (RTR). Masina se afla in faza finala, iar introducerea ei in productie si lansarea pe piata sunt doar o problema de calendar", au spus sursele citate. Dacia SUV nu va fi omologul modelului Renault Sandero Stepway, prezent pe piata braziliana, asa cum a aparut in presa nationala si internationala.

"Dacia SUV seamana putin cu Sandero", au adaugat sursele citate.

Sursele au mai spus ca, pe langa SUV, Dacia va mai prezenta un concept de dimensiuni compacte si au lasat sa se inteleaga ca acest concept nu va ajunge in productia de serie, insa elementele sale de design vor fi preluate de viitoarele modele Dacia. SUV-ul Dacia, al saselea model construit in programul Logan, va utiliza componente existente si testate deja pe multe alte modele ale aliantei Renault-Nissan, acestea avand avantajul ca au fost verificate deja ca fiabilitate.

Potrivit unor relatari din presa franceza, SUV-ul va folosi motorizarile care exista acum pe Logan berlina si pe Logan MCV, iar masina va avea un pret de pornire de 13.000 de euro. Din programul Logan fac parte modelele Logan Sedan, Logan MCV (break), Sandero, Van (furgon) si Pick-Up. Salonul auto de la Geneva se va desfasura intre 3 si 15 martie.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: