Care sunt profesiile ocolite de criza economica

Data publicarii: 25-02-2009 | HR/Cariere

Contabilii, auditorii interni, specialistii in vanzari, recuperatorii de creante si economistii sunt unele dintre categoriile profesionale care continua sa fie cautate pe piata, in ciuda faptului ca firmele sunt prudente in realizarea de recrutari.

"Cererea ar putea sa creasca pentru posturi care sunt in stransa relatie cu gestiunea financiara a organizatiei, precum economist, contabil, auditor intern, director economic. Tot mai multe companii se orienteaza catre evaluarea performantelor, doresc cifre clare, analize economico-financiare, vor sa aiba viziune de ansamblu", explica Stela Bibart, recruitment manager pentru compania de consultanta in resurse umane RoMarketing. Recrutarea pentru zona de vanzari va avea in vedere atragerea de specialisti cu experienta, angajatorii avand asteptari concrete, punctuale, afirma reprezentantii companiilor de consultanta in resurse umane.

Producatorul de bere Ursus Breweries intentioneaza sa angajeze anul acesta aproximativ 300 de persoane, cele mai multe recrutari urmand sa se faca pentru departamentul de vanzari, care va creste cu aproximativ o suta de persoane. "Se vor mai cauta ingineri - meserie cu un deficit mare de oameni capabili si dornici sa lucreze in acest domeniu, dar si angajati pentru domeniul retail, in conditiile in care toate marile hipermarketuri doresc sa-si deschida noi sedii de magazine. De asemenea, aria serviciilor va fi cautata, fie ca se vor forma PFA (persoana fizica autorizata), fie ca se vor dezvolta in cadrul companiilor", spune Irina Manolescu, executive director pentru compania de consultanta HR Career Solutions International. Criza va incuraja si dezvoltarea unor profesii precum consultant de outplacement sau consultant de management, considera Marian Manolache, manager pentru compania de resurse umane Skill Team, dar si munca la domiciliu si in sistem part-time. In conditiile in care exista, totusi, oportunitati de angajare si profesii cautate, este important ca persoanele disponibilizate sa fie flexibile in acceptarea unui nou loc de munca, considera specialistii HR.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: