Pana platesti taxa, te omoara birocratii

Data publicarii: 25-02-2009 | Finante-Banci

Cosmarul taxei de poluare auto pare fara sfarsit. Daca aveti de gand sa platiti taxa de poluare, nu trebuie sa va inarmati, ci blindati-va cu rabdare!

Ca multi dintre romani, am avut ghinionul sa-mi cumpar masina second-hand chiar inainte de triplarea taxei auto.

Dupa aproape trei luni, taxa s-a micsorat cu o treime. In plus, cei care au cumparat masini inainte de malefica zi de 15 decembrie, cand taxa auto s-a triplat peste noapte, o vor plati la valoarea din luna iulie 2008.

Ghiseul cu numarul 14

Frecandu-ne mainile ghidus si gandindu-ne ca am scapat de cosmar nu mai avem decat sa platim taxa de poluare. Inca de dimineata, la sediul Administratiei Finantelor Publice a sectorului 6, de pe strada Popa Tatu nr. 7, aerul din incapere devine greu.

Zeci de platitori de taxa de poluare se strang in fata ghiseului cu numarul 14. Ce este interesant la acest ghiseu este multifunctionalitatea sa: primesti informatii si formulare, depui dosarul pentru stabilirea taxei de poluare si cererile de restituire a banilor pentru cei care au platit deja taxa triplata.

Sa retinem ca la ghiseul cu numarul 14, platesc taxa de poluare toate sufletele posesoare de masini la mana a doua din sectorul 6 al Capitalei.

Dar ce acte iti trebuie pentru a plati taxa? Cum afli? Daca te-ai plictisit deja de cautat pe site-uri raspunsuri, un drum pe strada Popa Tatu cu numarul 7 te poate ajuta. Langa acelasi ghiseu 14, pe o foita alba de dimensiuni liliputane sunt trecute actele necesare: copii ale documentelor masinii, dar si a cartii de identitate a posesorului.

Pentru a nu risca sa faci mai multe drumuri, asigura-te ca ai la tine toate documentele originale si copii ale acestora. Cu siguranta nu vei da gres. E deja ora 13.30 si tanarul de la ghiseu este din ce in ce mai lipsit de vlaga. De la ora 13.00 la ora 15.00 trebuia sa aiba pauza. A ratat-o! Macar sa sufere si el cu noi, gandesc.

Doua zile pentru a ti se spune cat ai de plata

Pe peretele din dreapta, troneaza o foaie alba, mare de aceasta data, pe care scrie bolduit si subliniat: "Plata taxei de poluare se va efectua la Administratia Finantelor Publice a sectorului 6, din strada Giulesti nr. 3". Deci nu platim tot aici, ci la sediul din Giulesti.

Cate lucruri interesante poti afla cand astepti la rand, fie el si pentru a da bani. In plus, prieteniile de o ora-doua legate in timpul asteptarii pot fi utile si trebuie exploatate la maximum pentru reusita operatiunii.

Asa, de exemplu poti afla inainte de a face un atac de apoplexie in fata ghiseului 14 ca pentru a ti se da chitanta cu suma pe care o ai de platit pentru amarata de masina la mana a doua, trebuie sa te intorci peste doua zile si sa stai la aceeasi coada. Bine ca acum stii deja ce te asteapta.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: