Spania ar putea fi obligata sa isi restructureze sistemul bancar

Data publicarii: 25-02-2009 | International

Spania ar putea fi obligata sa curete bilanturile contabile ale institutiilor de creditare si sa restructureze sectorul bancar in timpul crizei financiare mondiale, a declarat miercuri guvernatorul bancii centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez-Ordonez, relateaza Reuters.

Comentariile au survenit dupa cele asemanatoare facute saptamana aceasta de seful celei de a doua banci spaniole, BBVA.

Reflectand pozitiile conducerii BBVA si ale guvernului, Ordonez a spus ca Spania ar putea folosi Fondul de Garantare a Depozitelor, gestionat de banca centrala a Spaniei si de banci, in cazul in care o institutie se confrunta cu probleme.

"Adancimea crizei globale ar putea inseamna un proces de restructurare pentru sistemul nostru bancar", a declarat seful bancii centrale a Spaniei, in fata Comisiei economice si pentru trezorerie a Congresului spaniol.

"In Spania, spre deosebire de alte tari, avem Fondul de Garantare a Depozitelor, care este autofinantat de industrie si care ar putea, la nevoie, sa joace un rol important in revigorarea situatiei unei institutii", a precizat Ordonez.

"Daca bancile vor fi recapitalizate, acest lucru va fi temporar si cu conditii", a spus Ordonez, adaugand ca pana in prezent rezistenta sistemului bancar spaniol a fost impresionanta.

"Acest lucru nu ar trebui sa ne faca sa ne complacem cu ideea ca sistemul va fi imun. Evident, daca avem de a face cu cea mai mare criza financiara din istorie, ne-am putea confrunta cu probleme, chiar daca deocamdata nu am avut niciuna", a mai spus seful bancii centrale a Spaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: