Romanii s-ar muta in alt oras pentru un salariu mai mare

Data publicarii: 26-02-2009 | HR/Cariere

41,55% dintre cei peste 7.000 de respondenti ai unui sondaj MyJob au spus ca ar accepta sa se mute in alt oras decat cel in care locuiesc pentru un salariu mai mare.

Cel mai recent sondaj realizat de MyJob arata ca 41,55% dintre romani ar parasi orasul in care locuiesc daca ar primi un salariu mai mare decat cel pe care il castiga la acel moment, potrivit unui comunicat de presa.

Relocarea din cauza jobului reprezinta, deci, pentru multi romani, o solutie in deblocarea situatiei de criza de pe piata muncii autohtone. Mai mult, 13% dintre participantii la sondaj ar accepta un loc de munca peste hotare, daca ar fi pusi in fata acestei optiuni, ceea ce arata disponibilitatea romanilor pentru joburi in strainatate, chiar si in conditii de criza, spun realizatorii sondajului.

Cu toate acestea, 23% dintre respondenti afirma ca nu ar face sub nici o forma o schimbare de acest tip in ceea ce priveste jobul, din cauza familiei.

Probabil acesta este motivul pentru care majoritatea respondentilor care au declarat ca ar accepta un loc de munca in alta localitate sunt barbati - 54%, fata de 46% respondenti de sex feminin. De asemenea, cei mai dispusi sa se mute ca urmare a unui job mai bine platit sunt absolventii de studii superioare (45%) si masteranzii (49%), cu varste intre 21 si 30 de ani.

6% dintre candidatii chestionati pe site-ul MyJob considera ca un job intr-un alt oras ar fi o solutie viabila din punctul de vedere al experientei acumulate, pe cand 8,6% considera ca o asemenea schimbare presupune costuri prea mari. De asemenea, 7,78 % dintre participantii la sondaj sunt de parere ca exista oportunitati de joburi in orasul de domiciliu si nu sunt dispusi sa-si caute un loc de munca intr-o alta localitate.

Sondajul MyJob s-a desfasurat in perioada 17-24 februarie, pe un esantion de 7.163 de respondenti, la nivel national.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: