Romanii isi iau vacante cu risc inclus

Data publicarii: 26-02-2009 | Turism

Pachetele turistice achizitionate cu multe luni inainte s-ar putea transforma in concedii nedorite, mai ales daca vanzatorii au datorii.

O vacanta mult visata poate fi transformata in cosmar, mai ales in aceasta perioada de turbulente economice si financiare. Persoanele care s-au bucurat de ofertele promotionale de early booking s-ar putea trezi la vara ca nu vor beneficia de ceea ce au platit sau chiar ca nu vor mai putea pleca in concediu. Asta pentru ca multe agentii de turism care vand pachete pentru vacanta de vara se afla intr-o situatie mai "delicata" in perioada de criza. Adica, venituri in scadere, datorii la stat sau chiar catre alti parteneri.

Specialistii din domeniu ii avertizeaza pe clienti sa fie foarte atenti cu cine semneaza contractele, altfel s-ar putea ca vacanta lor de vis sa se transforme intr-un cosmar.

"Feriti-va sa lucrati cu agentii care nu-si onoreaza obligatiile financiare, care emit bilete la ordin si cecuri fara acoperire sau care au datorii mari la bugetul de stat si sunt in executare silita. Cel mai eficient mod de verificare a acestor agentii este internetul", avertizeaza Mircea Vladu, vicepresedinte al Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT). In fiecare an, ajung in faliment circa zece agentii de turism, dar numarul acestora ar putea creste in conditiile crizei.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: