Isarescu: Masurile de relaxare fiscala sau salariala ar agrava criza in Romania

Data publicarii: 27-02-2009 | Economie

Prognozele care indica o crestere economica negativa a Romaniei in 2009 constituie un pericol pentru aplicarea unei strategii de ajustare ordonata a dezechilibrului extern, daca factorul politic trateaza problema emotional, prin masuri de relaxare fiscala si salariala, care ar agrava criza.

"Un pericol pentru aplicarea acestei strategii coerente de ajustare ordonata a dezechilibrului extern il constituie prognozele din ce in ce mai pesimiste elaborate de diferite institutii privind cresterea economica din Romania in anul 2009 si care merg pana la a anticipa o crestere negativa", se arata in discursul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Prognoza avansata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) prevede o crestere economica de 2,5% in 2009, insa exista institutii, printre care banci straine sau agentii de rating, care estimeaza ca Romania va intre in recesiune in acest an.

"Pericolul consta in aceea ca factorul politic, dand crezare acestor prognoze, ar putea sa trateze problema emotional, adoptand masuri de relaxare fiscala si salariala, care nu ar face decat sa agraveze criza. In ceea ce o priveste, Banca Nationala a Romaniei ramane consecventa in proiectia sa de crestere economica pentru anul 2009", a mai subliniat Isarescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: