Barbati intretinuti

Data publicarii: 27-02-2009 | Lifestyle

Multe femei ajung in posturi de conducere si din ce in ce mai multi barbati se trezesc in situatia de intretinuti. Reprezentantii sexului tare s-au impacat cu statutul si profita de avantaje. Sa fii barbat intretinut nu este chiar un lucru rau, recunosc cei care trec prin aceasta faza. Psihologii cred ca mentalitatile invechite au fost depasite.

Iulian D. are 35 de ani si lucreaza la o firma de IT. La prima vedere pare un om care a reusit in viata. Dar nu si in comparatie cu sotia sa.

Aceasta a reusit in mai putin de cinci ani sa ajunga in conducerea unei companii medii si sa castige de patru ori mai bine decat sotul sau. Au deja un copil si Iulian a fost cel care l-a crescut pana acum.

"Eu stau mai mult acasa", spune Iulian. "Asa am convenit cu sotia", se grabeste sa adauge. Banii le ajung. El munceste mai mult, ca sa nu zica lumea ca nu are ocupatie.

"Din afacerile mele imi ies cam 2.000 de lei lunar, dar nu ducem lipsa de bani", zambeste acesta. La inceput l-a deranjat statutul de "intretinut", dar acum a inceput sa-i placa.

"Ma simt ca in studentie. Am timp sa stau la calculator, sa dorm, sa ascult muzica, sa ies in parc cu copilul. Nu e usor nici sa te ocupi de casa si de copil", mai spune Iulian. Partenera sa are un program foarte complicat, asa ca tot el este si cel care gateste uneori. "Nu mereu, ca nu ma pricep. Mai si trisez cu mancare de la restaurant", recunoaste barbatul.

Cazul lui Iulian nu este unic. Specialistii in resurse umane spun ca din ce in ce mai multe femei reusesc sa se angajeze pe posturi bune, iar sotii nu tin mereu pasul cu ele. Se intampla cel mai des in cazul tinerilor.

Fetele isi incep cariera de pe bancile facultatii, in timp ce baietii prefera sa se distreze cat mai sunt in scoala. O alta explicatie pe care o dau specialistii in resurse umane este legata de profilul facultatii.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: