Almunia avertizeaza ca protectionismul ar putea castiga teren

Data publicarii: 02-03-2009 | Finante-Banci

Una dintre cele mai mari prioritati ale Uniunii Europene (UE) este inlaturarea protectionismului, care pare sa castige din ce in ce mai mult teren, a spus luni comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, scrie Reuters.

"Ne confruntam cu o criza faa precedent care afecteaza fiecare stat si regiune din toata lumea. Cresterea economica se comprima, in timp ce rata somajului creste pretutindeni", a declarat comisarul intr-un conferinta la Praga.

"Una dintre prioritatile noastre este sa rezistam in fata protectionismului, care pare sa creasca ingrijorator", a mai spus acesta.

Declaratiile oficialului vin dupa ce liderii europeni au respins duminica ideea unui amplu plan de ajutor pentru Europa de Est in fata crizei, dar nu au exclus trecerea usor accelerata la moneda euro pentru tarile membre care nu au adoptat-o inca.

Summitul a fost si ocazia pentru o tentativa de a pune capat polemicii privitoare la protectionism, care a divizat mult tarile europene in ultimele saptamani si a cantarit greu asupra credibilitatii reactiei lor la criza.

"Protectionismul nu este un raspuns pentru criza actuala", subliniaza textul comun.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: