Intesa Sanpaolo Bank colaboreaza cu Unimpresa

Data publicarii: 05-03-2009 | Afaceri

Intesa Sanpaolo Bank Romania si Unimpresa, asociatia patronala a investitorilor italieni din Romania, au realizat recent un protocol de colaborare pentru promovarea serviciilor bancare in cadrul tuturor asociatiilor investitorilor straini, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Potrivit acestui acord, Intesa Sanpaolo Bank va pune la dispozitia tuturor partenerilor asociati Unimpresa intreg portofoliul sau de produse si servicii prin intermediul structurii sale specializate - departamentul International Desk.

"Acordul cu Unimpresa continua seria parteneriatelor strategice pe care Intesa Sanpaolo Bank le-a realizat cu alte organizatii si asociatii cum ar fi EximBank. Aceste acorduri au ca obiectiv facilitarea accesului clientilor la servicii bancare de calitate oferite de reteaua globala a celui de-al treilea grup bancar din Europa. Intesa Sanpaolo asigura astfel suport si finantare pentru dezvoltarea afacerilor clientilor sai de pretutindeni", a declarat Nicola Calabro`, Director General Intesa Sanpaolo Bank. 

Departamentul International Desk din cadrul Intesa Sanpaolo Bank ofera asistenta investitorilor straini care opereaza deja sau doresc sa initieze o activitate in Romania. Acesta structura are rolul de a consolida sinergiile si know how-ul la nivelul intregului grup Intesa Sanpaolo in beneficiul clientilor din fiecare tara in care grupul a investit. 

"Unimpresa si-a propus sa sustina eficient si activ mediul de afaceri local pentru a facilita si a accelera ritmul de crestere a investitiilor si schimburilor comericiale dintre Italia si Romania. Ca o dovada in acest sens, schimbul comercial intre cele doua tari a depasit in 2008 suma de 11,5 miliarde euro, cu 50% mai mare decat cel cu Japonia, dublu fata de cel cu India si reprezentand jumatate din schimburile cu tari foarte mari cum sunt China si Rusia", a precizat Marco Rondina, Director General Unimpresa.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: