Grupul General Motors nu mai este detinatorul brevetului marcii Opel

Data publicarii: 06-03-2009 | Auto

Constructorul american General Motors nu mai este proprietarul brevetelor asupra filialei germane Opel, pe care le-a cedat ca garantie Trezoreriei americane, pentru obtinerea de ajutor guvernamental, a anuntat vineri publicatia germana Bild-Zeitung, citata de AFP.

General Motors a vandut brevetele Trezoreriei, in speranta ca le va putea cumpara mai tarziu, a declarat un responsabil al guvernului german, pentru agentia Dow Jones Newswires.

Opel nu mai era de cativa ani proprietarul brevetelor inventate chiar de companie, acestea fiind preluate de compania mama din Statele Unite. Opel nu mai este nici proprietarul cladirilor si fabricilor marcii, a precizat sursa guvernamentala.

Guvernul german analizeaza modalitatile de sustinere a companiei Opel, ce are 26.000 de angajati in Germania si circa 50.000 in Europa. In acest scop, urmeaza sa aiba loc vineri o intrunire a cancelariei garmane, in prezenta mai multor oficiali General Motors.

Directorii trebuie sa convinga autoritatile de la Berlin ca planul de salvare este viabil, desi a fost intampinat cu scepticism.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: