Cererea de joburi, de cinci ori mai mare decat oferta

Data publicarii: 11-03-2009 | HR/Cariere

Numarul celor care isi cauta un job prin intermediul site-ului de recrutare BestJobs a crescut semnificativ in prima parte a acestui an, numarul aplicatiilor au fost de cinci ori mai mare in raport cu ofertele active pe site si in crestere cu 245% comparativ cu perioada similara din 2008, potrivit BestJobs.

"In luna ianuarie a acestui an, am inregistrat o crestere de 4,8 ori mai mare a aplicatiilor in raport cu ofertele active pe site, iar in luna februarie, numarul aplicatiilor a fost de 5,5 ori mai mare fata de anunturile disponibile pe site-ul nostru", a declarat pentru Business Standard Roxana Timofte, reprezentant PR BestJobs.

Potrivit acesteia, un procentaj relevant, ce reflecta interesul pentru angajare, este si raportul dintre numarul aplicatiilor primite in primele doua luni ale anului in curs fata de acelasi interval al anului trecut. "Numarul de aplicatii inregistrat in intervalul ianuarie-februarie 2009 a inregistrat o crestere cu 245% comparativ cu perioada similara a anului trecut", adauga Timofte. Firmele de recrutare sunt si ele asaltate de candidati, cele mai multe aplicatii vin din zona de vanzari, imobiliare si auto, spun reprezentantii acestor firme.

Potrivit acestora, majoritatea celor care trimit CV-uri sunt tineri absolventi si persoane disponibilizate, manageri angajati in companii in care situatia este mai delicata, dar si angajati care se tem de zvonuri legate de concedieri si de masurile luate de firme cu privire la reducerea salariilor.

Integral in Business Standard