Gorbaciov: America are nevoie de propria Perestroika

Data publicarii: 13-03-2009 | International

"America are nevoie de Perestroika cat mai repede. Am tinut un discurs in SUA in care am spus ca tara are nevoie de o varianta proprie a perestroikai rusesti si am fost ovationat 10 minute", a declarat Mihail Gorbaciov, omul care a pus umarul la prabusirea Uniunii Sovietice, prin politicile sale de deschidere si transparentizare a deciziilor.

El a mai adaugat ca propunerile lui Obama vor avea un impact mai mare decat perestroika originala, termen pentru care cel mai apropiat echivalent ar fi reconstructie sau reformare. Gorbaciov a initiat la sfarsitul anilor '80 o politica de schimbari profunde ce au culminat, in final, cu desfiintarea imperiului sovietic.

Potrivit lui Gorbaciov, actuala criza nu poate fi rezolvata doar de o singura tara, oricat de puternica ar fi ea, de aceea SUA trebuie sa actioneze solidar si in parteneriat cu restul puterilor. El a mai adaugat ca lumea are nevoie de un nou model de organizare economica in care consumul excesiv si prapastia dintre bogati si saraci sa se atenueze.

George Trifu