Unde mergem in vacanta de Paste

Data publicarii: 13-03-2009 | Turism

Vacanta de Paste de anul acesta costa cu pana la 20% mai putin decat in 2008 pentru unele destinatii externe, fara a lua in calcul reducerile pentru rezervarea din timp, iar in topul preferintelor se afla insulele grecesti. Speriate de vestile proaste din economie, agentiile de turism au gasit, se pare, solutia ca sa nu traga obloanele: au negociat tarife mai bune pentru transportul cu avionul si au mai taiat din comisioane.

"Pentru insula Rodos, tarifele au scazut cu 5 pana la 20%, pentru Sharm el Sheikh cu 9%, iar pentru Tenerife cu 4 pana la 14%", ne-a declarat Adriana Goicea, directorul unei agentii de turism. Chiar daca mai este o luna pana la Paste, se contureaza deja o destinatie castigatoare: insulele grecesti. Departe de casa, romanii ortodocsi vor sa petreaca Sarbatoarea Invierii in spiritul traditiei, mai intai in biserica, ca sa ia lumina, dupa care in fata mesei, cu oua rosii, miel si cozonac. In plus, pe langa obiceiurile pascale, turistii profita si de ceva distractie specifica locului. In functie de oferta, pentru un sejur de sase zile in Rodos, la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cu biletul de avion, turistul va plati 227 de euro. O destinatie ieftina este si Creta, unde cinci nopti la un hotel de doua stele, cu demipensiune si cu transportul asigurat cu avionul costa incepand de la 219 euro/persoana.

Vestea proasta este ca locurile ieftine s-au epuizat deja, asa ca raman pachetele turistice la preturi medii, spune Cristian Pandel, managerul unei agentii. Una din noutatile grecesti este Kos, o insula incarcata de istorie, insa pachetul turistic costa in jur de 515 euro. 

Sarbatorile la Moscova, peste 1.000 de euro

Dupa Grecia, Bulgaria se afla pe locul al doilea in topul preferintelor romanilor, spun reprezentantii agentiilor chestionate. Destinatia respecta, de altfel, criteriile cerute de majoritatea turistilor: este ieftina, aproape de casa, iar mesele sunt mai mult decat indestulatoare. Trei nopti de cazare la patru stele cu servicii "all inclusive" costa 149 de euro, fara a lua in calcul si transportul. In general, cei care suna la agentii se intereseaza in primul rand de pachetele turistice pentru tarile ortodoxe.

Integral in Gandul