Buffett vede SUA ca un nou rai al investitorilor

Data publicarii: 13-03-2009 | International

Miliardarul american a calatorit timp de patru zile, anul trecut, in cautare de investitii profitabile inclusiv pe pamant european. Magnatul american Warren Buffett a descoperit ca exista o sumedenie de oportunitati pentru investitii si in SUA, nu numai in Europa.

Criza financiara a dus la o ieftinire drastica a actiunilor multor companii din intreaga lume. Cel mai prolific investitor american, Warren Buffett, a incercat inca de anul trecut sa profite de pe urma crizei care a adus economia mondiala in pragul recesiunii si a intreprins o calatorie de patru zile in Europa in cautare de noi achizitii.

Supranumit "Oracolul din Omaha" pentru abilitatea lui de a face investitii profitabile, Buffett a recunoscut insa in fata actionarilor companiei sale, Berkshire Hathaway, ca anul trecut a facut cel putin o achizitie gresita. El s-a referit la cumpararea unui numar mare de actiuni ale companiei ConocoPhillips intr-o perioada in care pretul petrolului ajunsese la un maxim istoric.

Mai putini bani decat anul trecut

Miliardarul american a afirmat recent ca si SUA se bucura de multe oportunitati de investitii la fel ca si Europa. Astfel, Buffett a declarat ca se gandeste in prezent la ce companii ar putea fi profitabile pe viitor. "In felul cum decurg lucrurile, se pot intampla multe in Statele Unite. Hazardul favorizeaza o tranzactie nationala pentru Berkshire", a afirmat investitorul, citat de Reuters.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: