Adobe Romania isi extinde personalul cu 40% in 2009

Data publicarii: 17-03-2009 | HR/Cariere

Filiala locala a Adobe Systems, principalul producator de software pentru managementul continutului digital, intentioneaza sa angajeze, pana la finele anului, aproximativ 40 de specialisti IT, atat de nivel junior, cat si la nivelul celor cu experienta.

Recrutarile au in vedere extinderea personalului Adobe Systems Romania, pentru a sustine strategia companiei, si se vor realiza pentru pozitii deschise in echipele curente sau pentru a crea echipe noi. "Cresterea echipei este motivata de competentele curente ale Adobe Romania, care a dovedit ca este centrul de expertiza in dezvoltarea web in cadrul Adobe. Planurile de extindere le aveam de anul trecut, insa, incepand cu luna august, Adobe a decis sa incetineasca usor procesul de angajare, pentru a ne pregati pentru criza. Astfel, cresterea curenta nu reprezinta decat continuarea planurilor initiale", a declarat pentru Business Standard Delia Blajan, HR manager pentru Adobe Romania.

Printre pozitiile pentru care se fac angajari se numara: Junior International Engineer - Globalization Team, Junior Software Developer - Web Infrastructure Team, Software Development Manager - Adobe Saas Infrastructure, Senior Software Developer - Web Infrastructure Team, Senior Web Developer - Adobe Saas Infrastructure, Security Research Engineer - Adobe Secure Software Engineering Team. Potrivit oficialului Adobe Romania, fluctuatia de personal din cadrul companiei tinde catre zero.

"Nu credem ca ne va fi mai usor sa gasim specialistii pe care ni-i dorim. Oferta este intr-adevar mai mare, insa cuprinde un mix de specialisti buni si specialisti cu probleme de performanta, care ajung sa fie disponibili ca urmare a restructurarilor facute in companiile la care lucrau", spune Delia Blajan.

Masurile de reducere a costurilor, pe fondul crizei, in cadrul Adobe Romania, au vizat deplasarile in strainatate in interes de serviciu, participarea la conferinte si summituri.

"Am incetinit, totodata, si reclama pentru recrutare - inainte eram mult mai creativi in modul cum ne prezentam ca angajator", spune Delia Blajan. Adobe Systems Romania va participa in perioada 20 21 martie la targul de cariera Angajatori de Top. In ceea ce priveste beneficiile acordate angajatilor, singurul care va fi afectat este bonusul legat de tintele financiare ale lui Adobe, care nu sunt sustenabile in conditiile de fata, mentioneaza managerul HR al companiei. De asemenea, bugetul de training nu a suferit reduceri. "In conditiile actuale, dezvoltarea oamenilor va face diferenta, atat in ceea ce priveste retentia, cat si la nivelul productivitatii", explica Delia Blajan.

Adobe Systems Romania are in prezent 107 angajati, la care se adauga sase interni, in cadrul programului Graduate Diploma Program.

Business Standard