Masuri anticriza omise de noul Cod Fiscal

Data publicarii: 18-03-2009 | Finante-Banci

Tigarile si alcoolul se vor scumpi de la 1 aprilie, din cauza majorarii accizelor. Acest lucru este prevazut intr-un proiect de modificare a Codului Fiscal. Insa actul nu prevede si neimpozitarea profitului reinvestit, masura anticriza promisa firmelor.

Guvernul lasa oamenii de afaceri cu ochii-n soare

Neimpozitarea profitului reinvestit de firme nu mai poate intra in vigoare la termenul promis de 1 aprilie. Proiectul unei ordonante de urgenta ce vizeaza modificarea legii Codului Fiscal, postat ieri pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), nu contine nicio referire la aceasta masura, care este cea mai asteptata dintre solutiile anticriza promise de guvern.

In schimb, in proiectul actului normativ, Finantele s-au preocupat exclusiv de solutiile prin care sa adune cat mai multi bani la buget, dupa ce au constatat ca veniturile programate sunt departe de realitate. Conform documentului, incepand de luna viitoare vor creste accizele pentru unele bauturi alcoolice, iar calendarul pentru majorarea accizelor pe tigari va fi devansat. Aceasta inseamna scumpiri ale pachetelor de tigari si ale bauturilor alcoolice.
 
Reprezentantii MFP estimeaza ca aceste masuri vor imbogati vistieria statului cu 590 milioane de lei (aproape 138 milioane de euro).

Integral in Evenimentul Zilei