Obama, la Jay Leno: Despre cainele prezidential si criza economica

Data publicarii: 20-03-2009 | Media

Presedintele american Barack Obama a fost invitatul lui Jay Leno joi seara, devenind primul presedinte in exercitiu din istorie care apare la un talk show de seara. In cadrul discutiilor cu moderatorul, acestea au mers de la criza economica pana la problema cainelui prezidential.

Obama a declarat ca a fost uimit cand a aflat de bonusurile de la AIG si ca acestea ridica probleme morale si etice, iar administratia va face totul pentru a le recupera.

Cu toate acestea, el a a adaugat ca problema mai mare este cultura ce permite directorilor sa le pretinda. El sustine ca acest lucru trebuie sa se schimbe daca economia isi va reveni.

"Problema mai mare este ca trebuie sa revenim la atitudinea in care lumea sa stie cand destul este destul, iar oamenii sa aiba simtul responsabilitatii si sa inteleaga ca actiunile lor au impact asupra tuturor".

Aparitia TV a lui Obama a venit ca parte a unui turneu in California, menit a primi sprijin pentru propunerea sa de buget si solutiile sale.

In monologul sau de deschidere, Leno declara ca multa lume a fost surprinsa ca Obama va veni la NBC deoarece se presupunea ca este satul de companii mari aflate in pragul dezastrului, cu directori platiti exagerat.


Discursul lui Obama la Jay Leno Tonight Show

Intrebat daca cineva va ajunge la puscarie pentru dezastrul economic in care se regaseste SUA, Obama aprecia ca problema este ca cea mai mare parte a cauzelor crizei au fost legale.

Obama a mai discutat despre "viata intr-un glob de sticla", facand referire la faptul ca serviciul secret nu l-a lasat sa mearga nici cateva sute de metri pe jos. Iar referindu-se la zborul cu Air Force One, presedintele aprecia ca este "destul de frumos, mai ales ca ti se da o geaca cu insemnele prezidentiale".

Singura data cand a parut ca Leno l-a intrerupt pe Obama a fost cand l-a intrebat daca se gandeste cumva ca cei cu care joaca baschet pierd meciul intentionat cand joaca cu presedintele.

"Nu vad de ce ar ceda meciul, cu exceptia baietilor cu arme de la Secret Service", a replicat Obama.

Antena3