Amplasarea reclamelor pe monumentele din Bucuresti va fi interzisa

Data publicarii: 20-03-2009 | Media

Reclamele pe monumentele din Bucuresti, fie ca acestea sunt cladiri sau ansambluri statuare, vor fi interzise, potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea regulamentului local pentru autorizarea, construirea si amplasarea firmelor si reclamelor publicitare.

Edilii bucuresteni vor sa evite, astfel, situatii cum a fost aceea din 2008 cand Statuia Pompierilor, din apropierea Ministerului Apararii, a fost acoperita, in scop de reclama, cu o geanta gigantica Louis Vuitton.

Regulamentul mai interzice reclamele pe sediile autoritatilor publice, pe gardurile lacasurilor de cult, in parcuri, gradini publice si copaci, pe carosabil sau pe parapetele pasajelor rutiere. Pe sediile unitatilor de invatamant si de cultura vor fi permise doar reclame ce au legatura cu obiectul de activitate al acestora.

In zona centrala (pe axa Piata Unirii-Piata Universitatii, Piata Romana-Piata Victoriei-Piata Charles de Gaulle, plus Calea Victoriei) vor fi interzise reclamele pe fatada cladirilor, indiferent daca imobilele sunt publice sau particulare, dar este permisa, in schimb, publicitatea pe terasele cladirilor. Inaltimea unei reclame, care va depinde de cea a cladirii, va fi intre 3 si 6 metri.

Regulamentul mai stabileste dimensiunile reclamelor si firmelor publicitare (cum ar fi cele de tip luminos, de la intrarea in centrele comerciale), precum si modalitatile de amplasare (inaltime fata de sol, distanta fata de carosabil). Sunt reglementate, de asemenea, reclamele trase de vehicule. Acestea vor fi permise doar daca vehiculele sunt in mers, fiind interzisa stationarea lor pe domeniul public sau in parcarile publice.

Regulamentul, propus de membri ai Consiliul General al Municipiului Bucuresti si aflat, de vineri, in dezbatere publica, vine in completarea unui alt proiect de hotarare, prin care edilii vor sa interzica amplasarea reclamelor de tip plasa pe fatadele cladirilor din Bucuresti, cu exceptia imobilelor in curs de renovare sau in constructie.

NewsIn